Encenalls de llenguado amb espàrrecs
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Dieta: baixa en greixos
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 20-24 espàrrecs verds
- 2 llenguados grans, tallats a filets (8 filets en total)
- Oli
- Sal
- Cordill de cuina
2 racions
Elaboració
Engegarem el forn, a 180º, pq es vagi escalfant.
Posarem aigua a bullir en un wok (ideal, per la seva fondària) o si no a una olla mitjana.
Passarem per sota l'aigua els espàrrecs i tallarem les cues, rebutjant-les, reservant així de mig tall a puntes,la seva part més tendre.
Un cop l'aigua bull, escaldarem els espàrrecs durant 1 minut (no més).
Tindrem preparat un bol amb aigua i alguns glaçons i quan els espàrrecs ja estiguin escaldats, els posarem a l'aigua freda pq conservin un color verd viu.
Salpebrarem els filets de llenguado, si pot ser amb pebre blanca, millor.
Agafarem una safata de forn, hi afegirem un raig d'oli i amb l'ajuda d'un pincell de cuina, estendrem l'oli per tota la safata.
Començarema a fer els encenalls. Agafem 2 ó 3 espàrrecs, els tallarem per la meitat. Farem servir un filet de peix per encenall (ens surtiran 8 en total). Amb compte, embolcallarem el peix amb els espàrrecs i amb l'ajuda del cordill de cuina, els lligarem. Els anirem col.locant a la safata de forn en posició vertical i els deixarem al mateix durant aprox. 20 minuts. Un cop trets del forn, tallarem, amb compte de no desfer els encenalls, el cordill de cuina; els ruixarem amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra.
Els emplatarem i ja es podran servir.
35min
Notes
Podem acompanyar el plat amb uns tomàquets xerry o una amanida. Ideal si volem un sopar lleuger i saborós. Nota, vaig quedar curta d'espàrrecs i el darrer el vaig fer amb una mica de carbassó que tenia a la nevera.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2784 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.